Predsjednik @VladaRH & @HDZ_HR

Joined November 2013
Hrvatskim državljanima od danas je omogućeno da u SAD putuju bez viza! Ispunili smo sve kriterije i ostvarili strateški cilj na korist hrvatskih građana. Otvaramo novu stranicu u odnosima 🇭🇷🇺🇸, jačamo naše partnerstvo i stvaramo preduvjete za veću gospodarsku suradnju i ulaganja.
Čestitke Hrvatskoj 🇭🇷 on officially joining the #VisaWaiverProgram! Croatians traveling to the #USA 🇺🇸 for business or tourism can now apply for ESTA approval at esta.cbp.dhs.gov/ FAQ: bit.ly/3m3VHov
11
19
3
117
Andrej Plenković retweeted
#COFOE Plenary starting in 30 minutes! Follow LIVE at futureu.europa.eu 🔴 📹
0
10
2
31
Na njezinom posljednjem #EUCO, pozdravljamo se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja ostavlja neizbrisiv trag zalaganja za europske vrijednosti te snažnu i jedinstvenu 🇪🇺. Hvala joj na izvrsnoj suradnji u #EUCO, kao i na zajedničkom trudu u jačanju partnerskih odnosa 🇭🇷🇩🇪!
12
15
3
113
Na #EUCO rasprava o vanjskim odnosima, trgovini i migracijama. 🇭🇷 ispunjava sve uvjete za #Schengen. Upozorio sam na stanje u BiH i važnost postizanja što skorijeg dogovora o Izbornom zakonu koji će jamčiti legitimnu zastupljenost i ravnopravnost Hrvata kao konstitutivnog naroda.
4
10
0
56
Na #EUCO razgovaramo o ublažavanju posljedica rasta cijena energenata. Cijena plina i struje stabilna je za kućanstva i većinu gospodarskih subjekata u 🇭🇷, a @VladaRH limitirala je cijenu goriva. Kao i u #COVID19 krizi, poduzimat ćemo mjere da očuvamo standard naših sugrađana.
6
8
0
66
Na sastanku na vrhu @EPP o zajedničkim prioritetima uoči #EUCO i reakciji EU-a na cijene energenata, pitanjima migracija i zaštite vanjskih granica 🇪🇺, borbi protiv #COVID19 te klimatskim izazovima kao i procesu proširenja 🇪🇺 slijedom rasprave na #EUWBSummit2021 @EU2021SI.
0
3
0
40
Svaka četvrta starija osoba iznad 65 godina još nije cijepljena. Posebno apeliramo na preko 238 tisuća naših starijih sugrađana da se cijepe i zaštite svoje zdravlje! Cijepljenje je razumna odluka utemeljena na znanstvenim činjenicama. #cijepise
6
10
2
54
S potpredsjednicom @EIB @TeresaCzerwnska o daljnjoj realizaciji projekta u energetici i zelenoj tranziciji te jačanju malog i srednjeg poduzetništva. EIB je važan partner 🇭🇷, a iznos potpisanih kredita u 20 g u javnom i privatnom sektoru premašuje 7 mlrd €.
4
12
0
52
Danas s @Dragan_Covic o podršci europskom i reformskom putu BiH, suradnji u borbi protiv #COVID19, kao i promjenama Izbornog zakona 🇧🇦, pri čemu je važno postići suglasje svih političkih aktera u 🇧🇦, uz poštivanje legitimne zastupljenosti sva tri konstitutivna naroda.
6
5
0
52
Pripremni sastanak s @eucopresident @CharlesMichel i čelnicima vlada 🇱🇺 🇸🇪 🇱🇻 🇨🇿 uoči #EUCO, na kojem ćemo razgovarati o #COVID19, cijenama energenata, migracijama, trgovini i vanjskim odnosima, kao i sastanku na vrhu Istočnog partnerstva.
3
10
1
57
Na Znanstvenom savjetu raspravljamo o epidemiološkoj situaciji u 4. valu, dinamici cijepljenja te početku korištenja dodatne doze cjepiva za imunokompromitirane osobe.
5
6
0
35
Trenutno je cijepljeno preko 72% starijih od 65. Posebno pozivamo sve starije sugrađane da #cijepise i zaštite od težeg oblika #COVID19!
1
2
0
17
Na stranačkim tijelima o #COVID19 i intervenciji @VladaRH kako bi se ograničila najviša cijena goriva. Stranački izbori na lokalnoj razini održani su u demokratskom i transparentnom ozračju. Čestitam izabranim čelnicima općinskih, gradskih i županijskih organizacija @HDZ_HR!
1
6
0
44
Jutros na glasačkom mjestu na Črnomercu. Pozivam sve stranačke kolegice i kolege da iziđu na unutarstranačke izbore @HDZ_HR i odaberu vodstva svojih općinskih, gradskih i županijskih organizacija, koja će voditi @HDZ_HR na lokalnoj razini!
10
11
2
76
Andrej Plenković retweeted
Ministar Medved: Na nama je da stvaramo bolju perspektivu naše domovine prema vrijednostima koje je živio i promicao Blago Zadro, u ozračju gdje su hrvatski branitelji i Domovinski rat najsnažniji temelj samostalne i neovisne Hrvatske.
14
10
3
55
Obilježavajući Dane poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, zahvaljujemo svima koji pridonose razvoju poljoprivredne proizvodnje, kvalitetne domaće hrane i zaštiti okoliša u 🇭🇷. Suočeni s #COVID19 i potresima, brzo smo intervenirali i pomogli poljoprivrednicima da prebrode krizu.
6
9
0
61
Zahvaljujući uspješnim pregovorima s @EU_Commission, 🇭🇷poljoprivrednici će na raspolaganju do 2027. imati preko 5 mlrd €, što je 1,4 mlrd € više nego u prošlom razdoblju. Ukupno je osigurano 7,5 mlrd € u 10-godišnjem razdoblju za koje je izrađen nacrt Strategije poljoprivrede.
0
5
0
32
Uoči @COP26 koji se održava u #GlasgowCop26, o uzrocima i posljedicama klimatskih promjena razgovaramo s predstavnicima #klimatskikolaz @albatrossrev #ClimateFresk 🌎🌏🌍. Zajedno imamo odgovornost djelovati sad i zaštititi planet od klimatskih ugroza!
3
10
1
67
Sa županima nastavljamo dijalog o borbi protiv #COVID19, izradi proračuna 2022. te pripremama za #Schengen i #Eurozone. Nakon očuvanja gospodarske stabilnosti u #COVID19, partnerstvo sa županijama važno je za provedbu #NPOO i korištenje 25 mlrd € za razvoj 🇭🇷 u idućih 10 godina.
5
11
0
54